De modetrends voor jurkjes in de lente!

Geplaatst op:

De lente komt er weer aan en eindelijk kan de spijkerbroek de kast weer in en is het tijd voor jurkjes! Natuurlijk kan je een jurkje prima in de winter dragen alleen het nadeel is dat het al snel vrij koud is. Je hebt al snel een dikke maillot nodig om de kou te doorstaan. Ik heb het geprobeerd, maar als koukleum is het niet bepaalt voor mij weggelegd. Gelukkig beginnen de temperaturen weer iets vooruit te kruipen. Het is dus tijd om te shoppen voor voorjaarsjurkjes! Voordat we gaan shoppen is het natuurlijk leuk om te kijken wat nou de echte modetrends zijn tijdens het voorjaar.

Draag jurkjes uit de jaren 60 en 70.

Een echte trend die je niet mag missen dit voorjaar is het retrojurkje. Je mag gerust een jurkje dragen uit de jaren 60 en 70. Denk aan een beetje over de top en fluweel. Een tikkeltje opvallend voor de dag komen mag best voor een keertje. Zo’n jurkje mag je ook meteen combineren met een sjaaltje. Het mag best eens een keertje anders en dit maakt het extra leuk om een jaren 70 voorjaarsjurkje met accessoires te shoppen.

Shop een asymmetrische voorjaarsjurkje.

Je komt het op de catwalk echt overal tegen. Het asymmetrische jurkje is helemaal de trend van dit moment. Dit betekent dat je minimaal moet gaan shoppen voor één jurkje in deze stijl. Gelukkig zie je ze genoeg verschijnen bij Zalando, maar ook andere webshops. Dit scheelt weer naar de winkel rennen. Als je echt wilt opvallen of er modebewust bij wilt lopen dan bestal je een asymmetrisch voorjaarsjurkje.

Transparante jurkjes!

Oké dit klinkt misschien wel als de meest gestoorde modetrend van dit voorjaar, maar toch mag het allemaal. De trend van de catwalk zijn jurkjes die doorschijnen. We bedoelen dan niet dat je er naakt bij loopt hoor. Een top van gaas of doorschijnende stof is helemaal hip. Onder het bovenstuk van je jurk mag een mooie bh best zichtbaar zijn. Zo’n strapless BH is nu echt verleden tijd geworden. Het is een wat gewaagde keuze en ik vraag me af wie van jullie zo’n voorjaarsjurkje durft aan te trekken. Maar het toont wel aan dat we absoluut out of the box mogen denken op het gebied van voorjaarsjurkjes!